Това разказва в свой репортаж агенция Ройтерс. Първоначално движението се обяви

...
Това разказва в свой репортаж агенция Ройтерс. Първоначално движението се обяви
Коментари Харесай

В Русия женско движение иска връщане на мъжете от украинския фронт

Това споделя в собствен репортаж организация " Ройтерс ".

 

Първоначално придвижването се разгласи за преданост към това, което Кремъл назовава " специфична военна интервенция " (СВО), само че това, което те считат за лекомислен отговор, който са получили, втвърдява някои от мненията им.

Откакто брачният партньор на Андреева е мобилизиран предходната година и отпътува за Украйна, той се е прибирал единствено за две къси почивки, с цел да види брачната половинка си и дребната си щерка. Съпругата му споделя, че това е незадоволително за боец, който се бори в спор.

 

" Искаме нашите мъже да бъдат демобилизирани, с цел да могат да се върнат вкъщи, тъй като считаме, че за повече от година те са създали всичко, което са могли - или даже повече ", споделя 34-годишната Андреева в изявление за " Ройтерс " в Москва.

 

" За мен това не е единствено битка за това щерка ми да има татко, само че и битка за моя брак ".

 

Справянето с придвижването е внимателен въпрос за Кремъл.

 

Москва, която изпрати десетки хиляди бойци в Украйна през февруари 2022 година, в предходни войни е толерирала по-голям брой жертви, в сравнение с би било политически задоволително в западните страни.

 

Но възходящото придвижване на съветските дами акцентира сложността и вроденото неравноправие на това да се държат толкоз доста мъже на война толкоз дълго време, до момента в който доста други в бойна възраст остават вкъщи.

 

Когато през септември 2022 година Путин подреди частична готовност на 300 000 резервисти, стотици хиляди млади мъже побързаха да изоставен Русия. Милиони не отпътуваха и някои от тях бяха призовани да се бият.

 

 

Оттогава насам Русия е набрала стотици хиляди бойци на контракт в провинциите с примамката на високите заплати. Според Дмитрий Медведев, някогашен президент, който в този момент е заместник-председател на съветския Съвет за сигурност, до момента Русия е набрала 452 000 договорни бойци през тази година, което акцентира численото преимущество на Русия пред Украйна.

 

Петициите за връщане на мъжете им не са дали съвсем никакъв отговор, а съветското министерство на защитата съвсем не се е заело с дамите, сподели Андреева.

 

Липсата на отговор е убедила някои от дамите да спрат да се държат като " положителни девойки " поради настояванията си и е трансформирала усещанията им за спора, сподели Андреева.

 

" Нашата позиция първоначално беше: Да, ние разбираме за какво е належащо, поддържаме го, заемахме много лоялна позиция ", сподели тя. " Но в този момент позицията - в това число и моята - се трансформира, тъй като виждаме по какъв начин се отнасят към нас и по какъв начин се отнасят към съпрузите ни ". Нека да не се бърка - тези дами не се тормозят от зверствата на Путин в Украйна. Притесняват се за личните си съпрузи и себе си.

 

Каналът на дамите в Telegram " Пътят към дома " има 23 000 членове.

 

За Андреева, както и за други съпруги, майки и сестри, неравнопоставеността във връзка с тежестта на войната е значимо недоволство. Докато луксозните заведения за хранене в Москва ще сервират хубаво вино и трюфели през новогодишния празничен интервал, някои мъже мръзнат в окопите на фронта, споделят те.

 

" Имаме 1% от популацията, които поемат цялата тежест на специфичната военна интервенция на фронта, до момента в който останалите 99% се готвят за Нова година и се забавляват ", споделя Андреева.

 

" Забавлението не е това, което е на опашката за нашите момчета и нашите фамилии ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР